domov > Novice > Novice iz industrije

Vzdrževanje stroja za lasersko označevanje

2022-07-19

1.Ko laserski stroj ne deluje, je treba napajanje laserskega označevalnega stroja in računalnika prekiniti.
2.Ko laserski stroj ne deluje, pokrijte lečo terenske leče, da preprečite, da bi prah onesnažil optično lečo.
3.Ko laserski stroj deluje, je vezje v stanju visoke napetosti. Nestrokovnjaki naj ga ne popravljajo, ko je vklopljen, da se izognete nesrečam z električnim udarom.
4.Če pride do kakršne koli okvare stroja, morate takoj izklopiti napajanje.
5.Če se oprema uporablja dlje časa, se bo prah v zraku adsorbiral na spodnji končni površini zrcala za ostrenje, kar bo zmanjšalo moč laserja in vplivalo na učinek označevanja; Če učinek označevanja ni dober, je treba površino zrcala za ostrenje skrbno preveriti glede kontaminacije.
6.Če je površina zrcala za ostrenje umazana, odstranite zrcalo za ostrenje in očistite njegovo spodnjo površino.
7.Ko odstranjujete lečo za ostrenje, pazite, da se ne zlomi ali pade; hkrati se ne dotikajte površine leče za ostrenje z rokami ali drugimi predmeti.
8.Metoda čiščenja je mešanje absolutnega etanola in etra v razmerju 3:1, infiltracija mešanice z vatirano palčko z dolgimi vlakni ali papirjem za leče in nežno zdrgnjenje spodnje površine leče za fokusiranje. Vatirano palčko ali robček za leče je treba enkrat zamenjati.
9.Med delovnim procesom laserskega označevalnega stroja ne premikajte označevalnega stroja, da preprečite poškodbe stroja.
10.Na stroj za lasersko označevanje ne zlagajte ali postavljajte drugih predmetov, da ne bi vplivali na učinek hlajenja stroja.

 


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept